fbpx
Image Alt
  /  Онлайн курсове

Онлайн курсове

Забавна математика през ZOOM

Нови групи от 13 юли!

За добро или за лошо, но карантината преоткри за всички нас един друг начин да учим – а именно дистанционно в група. Бързо установихме, че заниманията, които ние, учителите по забавна математика, с любов и творчество споделяхме с децата на живо, могат да се прехвърлят в онлайн формат успешно.

Децата очакват с нетърпение всеки урок, в който решаваме интересни задачи, но и се движим, крием, търсим и общуваме. А ние, учителите, разбрахме, че това да направиш един 50-минутен урок интересен за деца, които не можеш да приветстваш с “дай 5” в съботната сутрин и да потупаш по рамото за чао е предизвикателство, но и огромно удовлетворение.

И НИЕ В ЗАБАВНА МАТЕМАТИКА УСПЯВАМЕ!

От 13-ти юли ще поканим за трети път в една “стая” на урок деца от различни краища на България и дори извън България. Децата решават различни задачи, главоблъсканици, играят на двигателни математически игри.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЗАБАВНА МАТЕМАТИКА ПРЕЗ ZOOM?

Онлайн курсовете са чудесен начин да се докоснете до забавната част на математиката, като “Любими теми 1” е насочен към деца, които не са се докосвали до методиката Забавна математика до този момент, а “Любими теми 2” е и към деца, които вече се обучават при нас и за жадни за нови теми, задачи и предизвикателства. Темите в двата курса са различни и обхващат по едно занимание от модулите “Забавна аритметика”, “Забавна геометрия”, “Забавна логика”, “Математика в природата и изкуството”. Курсът протича така, че изпращаме материали, които се разпечатват преди всяко занимание, след което детето се включва по линк към виртуална стая в платформа ZOOM. Там го очаква нашия преподавател и още между 4 и 8 деца от различни краища на България и света. Нашите преподаватели са не просто добри забавни математици, но и прекрасни комуникатори на математиката в онлайн формат. Целта на курса е да вдъхнови и предизвика децата да търсят красотата в математиката, да развиват логическото си мислене и да открият нови приятели.
Ето какво каза родител за първото издание на курса: “Калин много се забавлява. В условията на изолация вашия урок беше глътка свеж въздух, нов учител, нови приятели, нови занимания. Оставаме в очакване на следващите забавни занимания”.

Продължителността на заниманието е:

  • 40 мин. за групите Любознайко (4 г.)
  • 40 мин. за група Математичичко (5 г.)
  • 50 мин. за група Архимед (6 г.)
  • 80 мин. за група Фибоначи (7 г.)
  • 80 мин. за група Питагор (8 г.)

ЗА КОГО СА ОНЛАЙН УРОЦИТЕ?

За деца на възраст 4-7 години. За деца, които не са имали възможност да ни посетят досега, а също и такива, които възнамеряват да бъдат наши ученици от октомври 2020.

За деца, които владеят български език, където и да се намират. За деца на родители, които желаят първия досег на децата им с математиката да е най – приятен. А ние знам как!

КАК ДА СЕ ЗАПИША И КОГА СЕ ПРОВЕЖДАТ?

Новите групи ще стартират на 13 юли. Предлагаме различни варианти за ден и час през седмицата.

Любими теми 1 – за Зайци – нови деца, които не са ни посещавали досега

Любими теми 2 – за опитни Зайци – деца, които ни посещават или са преминали първата част на курса през май или юни

Интензивен курс Любими теми 1 - Забавна математика за Любознайко и Математичко (4-5г.)Понеделник,Вторник, Четвъртък, Петък от 16:00
Любими теми 1 - Забавна математика за Любознайко и Математичко (4-5г.)Вторник 17:00
Петък 17:00
Любими теми 2 - Забавна математика за Любознайко и Математичко (4-5г.)Понеделник 17:00
Любими теми 1 - Забавна математика за Архимед (6г.)Вторник 18:00
Любими теми 2 - Забавна математика за Архимед (6г.)Понеделник 18:00
Любими теми 1 - Забавна математика за Фибоначи (7г.)Четвъртък 17:00
Любими теми 2 - Забавна математика за Фибоначи (7г.)Четвъртък 18:30
Любими теми 1 - Забавна математика за Питагор (8г.)Сряда 17:30
Любими теми 2 - Забавна математика за Питагор (8г.)Сряда 16:00

Каква е цената?

Попълнете формата до избраната група и ние ще ви върнем имейл.

Цената за курса е 72 лв. за деца 4 до 6 годишна възраст и 96 лв. за деца на 7 г и 8 г. Ако запишете две деца – роднини или приятели, ползвате 10% отстъпка и за двете.

КАК ЩЕ СЕ ОСЪЩЕСТВЯТ ТЕХНИЧЕСКИ САМИТЕ УРОЦИ?

След като попълните формите за участие, ще получите данни за плащането.

След това ще ви изпратим линк към стаята и материалите необходими за уроците. От вас се иска да прочетете “Преди урока” преди всеки урок и да се подготвите за него като разпечатате работния лист и подготвите материали, които очакваме всички да имате по домовете си (например хартия, моливи, лепило, чаша, чиния). Ако нямате възможност да принтирате материалите, можем ние да ви ги изпратим по Еконт.

Необходим ви е компютър с камера и микрофон. Вашата помощ ще е най-ценна в самото начало, за се уверите, че детето е включено в стаята. След това не е нужно да седите до него, а само да го наглеждате на 10-15 мин. Хубаво е да поставите камерата така, че да се вижда детето и масичката пред него, за да проследяваме как работи по поставените задачи. Не е препоръчително да помагате на детето си по време на час, така му отнемате възможността да се справя самичко.

Ако до този момент все сте чакали лятото за да се върнете в България и да участвате в урок по Забавна математика, вече не е нужно да чакате това време да настане.

Ако не сте от София и сте си мечтали да има Забавна математика във вашия град, можете да запишете детето си на нашите курсове през ZOOM.

И все пак се надяваме скоро да се видим на живо и да усетим радостта от общуването без бариери. Липсвате ни деца!

Пишете ни: