fbpx
Image Alt
  /  Обучения МОН

Обучения МОН

След 11 годишен опит в предаването на знания по забавна математика, най-малко 2500 обучени деца, участия в събития и фестивали на науката, множество публични лекции, презентации, работилници, партньорства в чужбина, е време да продължим да растем. С радост обявяваме, че 6 наши програми са вече в информационния регистър на одобрените програми за допълнителна квалификация на педагогическите специалисти на МОН.

Къде се провежда

Присъствената част от обучението се провежда в гр. София. При заповед от министъра на здравеопазването за забрана провеждането на обучения на закрито, обучението ще се проведе в сихнронно присъстваща електронна среда.

Телефон за връзка: 0895 670 999.

 

Обучението може да бъде проведено на място при наличие на достатъчен брой участници от училището, подало зявка. Ако сте директор и бихте искали да обучим екип от преподаватели, моля попълнете формата за свободна заявка. 

Ако сте учител извън София и бихте искали да преминете през обучение във вашето населено място, моля попълнете ЗАЯВКАТА. При достатъчен брой записали се, ще осъществим обучението при вас.

Програмите са одобрени от МОН и след успешното им приключване участниците получават квалификационни кредити!

График на обученията за лято 2022

 ЗМ в училищеЗМ в детска градина
София10.09.2022, 11.09.2022
ЗАЯВКА
27.08.2022, 28.08.2022
ЗАЯВКА
Бургас31.08.2022, 01.09.2022
ЗАЯВКА

Цени

Обученията с продължителност 16 уч. часа и придобиване на 1 кредит са 200 лв. При повече от 15 участника от едно учебно заведение се ползва 10% отстъпка. При повече от 20 участника от едно учебно заведение се ползва 20% отстъпка.

Сертификат N 40468/20/S съответстващ на стандарт гарантиращ качество ISO 9001:2015

Какво казват участниците досега?

По време на това обучение не само се запознахме с концепцията на програмата Забавна математика, но и получихме много конкретни насоки за работата си с децата. Изпробвахме дидактични материали, разработихме някои от темите и коментирахме как да бъдат имплементирани в учебната ни програма. Наред с това се вдъхновихме още повече как да преподаваме математика лесно, разбираемо и забавно. Как да развиваме допълнително креативността на децата, пространствените им представи и логическото мислене. Споделихме идеи и опит как да представим на децата заобикалящия ни свят през науката Математика, така, че да не я възприемат като скучна и ненужна дисциплина в училище.

С колегите споделяме мнението, че полученото знание, практическа част и цялостното преживяване са изключително ценни както за бъдещата ни работа, като учители, така и за нас, като личности. Сега вече в развитието на учебната година виждам, че учителите прилагат на практика много от знанията, които получиха в обучението. Споделят, че имат повече успех и им е по-лесно да вдъхновяват децата и да им помогнат да разберат и развият знанията си по математика. Това се отнася и до тяхната мотивация да търсят нови подходи и начини.
Смиляна Ангелова Димитрова, заместник – директор във Fusion School, София.

Повече от 7 години водя часове по Забавна математика с учениците от 1. – 4. клас от паралелката, на която преподавам по всички учебни дисциплини. Мога да споделя мнението си за предимствата при участие в занимания по Забавна математика.
В часовете по Забавна математика детето се чувства:
– по различен начин в сравнение с редовните учебни часове, колкото и те да бъдат представени интерактивно;
– спокойно;
– значимо;
– мислещо;
– обичано;
– обичащо;
– гордо, с постиженията си;
– с повишена мотивацията за физически дейности, труд и учене;
– с развиваща се памет и концентрация;
– с придобиване на умения за работа в екип.
Липсата на оценяване освобождава детето от напрежението да очаква някаква количествена оценка, а поощрението разгръща потенциала му. Така то се чувства щастливо и мотивирано и постига успехи и във всички останали учебни дисциплини. Научава се, че може и да греши, да не се отказва да опитва отново и отново, да е креативно, да бъде свободно в избора си без да нарушава правилата.
Пенка Даракчиева, СУ “Пейо Кр. Яворов”, Варна, стаж: 33 години като начален учител.