fbpx
Image Alt
  /  Кът Забавна математика

Кът Забавна математика

На щанда на „Центъра за забавна математика“ ще има за всекиго по нещо!

Децата ще могат да премерят математически сили със себе си, със своите приятели и родители!

Тук можете да откриете математически пъзели и главоблъсканици, занимателни логически загадки и невъзможни задачи подходящи за деца над 4 години и техните родители.

Предложение за кът по Забавна математика

Предложението е за часовия период от 10 до 15 часа с предварително подготвяне на щанда в 09:30. На щанда от наша страна ще има трима „Забавни математици”. Очакван брой деца – 500. Цените са без ДДС.

1. Математически главоблъсканици и пъзели

Тук можете да откриете математически пъзели и главоблъсканици, както и занимателни логически загадки подходящи за деца над 4 години и техните родители. Щандът ни винаги е бил един от най-атрактивните детски кътове по фестивали и панаири, именно и заради остроумния и увлекателен подход към математиката.

2.Триизмерен свят със сламки и телчета

Всяко дете ще има възможност да сътвори триизмерно тяло – пирамида или
куб с помощта на обикновени сламки и меки телчета.
Възможностите са конструиране са неограничени за по-големите деца и всички любопитни родители. А в края на заниманието творението си остава за създателя.

Цена: 480 лв. с включени материали

1. Математически главоблъсканици и пъзели

Тук можете да откриете математически пъзели и главоблъсканици, както и занимателни логически загадки подходящи за деца над 4 години и техните родители. Щандът ни е бил винаги един от най-атрактивните детски кътове по фестивали и панаири, именно и заради остроумния и увлекателен подход към математиката.

2.Триизмерен свят със сламки и телчета

Всяко дете ще има възможност да сътвори триизмерно тяло – пирамида или куб с помощта на обикновени сламки и меки телчета.

Възможностите са конструиране са неограничени за по-големите деца и всички любопитни родители. А в края на заниманието творението си остава
за създателя.

3. Геоборд дъски

Занятие, в което ще развием въображението и пространственото мислене чрез занимание с уникалните дървени геометрични дъски Open geoboard.

Разтягайки разноцветни ластици между пинчетата на дъската, децата ще се научат да „рисуват“ първо прости линии и геометрични форми, после по-сложни фигури на хора, животни, къщи, цветя и дори триизмерни конструкции.

4. Пентамино – голям триизмерен пъзел

Любимо и увлекателно занимание от фестивали на открито: големият триизмерен пъзел пентамино. Децата ще включат целия си умствен капацитет, но и доза кооперативност, защото частите на пъзела са 12, а крайната цел е да построят стена във форма на правоъгълник, в която всички части точно да си „отидат на мястото”.

Цена: 880 лв. с включени материали

Щандът ни е бил винаги един от най-атрактивните детски кътове по фестивали и панаири, именно и заради възможността децата да си сътворят свое математическо изкуство и да си го вземат вкъщи.

Досега щандът ни е гостувал на:

  • Софийски фестивал на науката, София, България (2013 – 2018) г.
  • Anglo-American School, Sofia – 2016 г.
  • Детски панаир, София (2013 – 2018) г.
  • Национален политехнически музей, София – 2015 г.
  • Узана поляна фест – 2014
  • British School of Sofia – 2015 г.
  • Морската градина, Бургас – 2015 г.
  • Пети международен фестивал “Играй си с мен”, Любляна, Словения 2011 г.
  • Математика в парка, Триест, Италия 2010 г.