fbpx
Image Alt
  /  News   /  Запознайте се с Вито – нашият Оперативен директор

Запознайте се с Вито – нашият Оперативен директор

Скъпи родители,

Време е за хубави новини на фона на случващото се в страната и по света.

Забавна математика си има нов Оперативен директор и Мениджър развитие на центровете в София и България. С удоволствие Ви представяме Виден Димитров (Вито).

Вито, здравей! Разкажи ни за теб и твоя опит до момента.

  • Здравейте! Моята страст към технологиите и работа с хора се съчетават успешно вече над 10 години като оперативен мениджър и ръководител на екипи в IT компании. В момента съм старши мениджър в IBM България. От няколко години работя и за развитието на училищата по роботика “Робопартанс” където добавих и желанието си да работя с деца и да помогна за подобряване на възможностите за тяхното образование. За професионален опит считам и отглеждането на двамата ми сина, което всекидневно ме кара да си задавам въпроси и да търся нещо по-добро за тяхното образование.

Какво те привлече във възможността да поемеш оперативното развитие на Забавна математика?

  • От една страна това е естествено развитие в работата ми с училищата по роботика. Децата, които се интересуват от математика са в голямата си част тези, които ще имат любопитството да се докоснат и до света на работиката. От друга просто много ми хареса проектът – това, че предлага по много достъпен и естествен начин на децата да се докоснат до математиката и да я заобичат. Не на последно място е и мотивацията да приложа знанията си в развитието на един толкова стойностен бизнес. 

Кои за теб са силните страни на Забавна математика?

  • Уникалният подход, който помага на децата да разберат колко страхотна, забавна и полезна е математиката. В същото време методите и материалът не се различават драстично от това в обикновеното училище и имаме приемственост, която е много важна.

Какво заварваш в момента в Забавна математика и къде искаш да стигне тя до 10 години?

  • Срещнах един страхотен и мотивиран екип, хора отдадени на това, което правят със сърце и душа. Бих искал след няколко години заедно да можем да се похвалим, че сме достигнали до голяма част от българските деца тук и по света. Да сме създали мрежа от центрове, а защо не и училище, което да подпомага развитието на децата в точните науки с помощта на такива отдадени преподаватели каквито срещам днес и каквито трябва да има всяко дете.

Как виждаш сътрудничеството между Забавна математика и Robopartans?

  • Като изключим оперативните ползи от това две школи да си помагат, за мен най-важно е това да разширим общността от деца и родители със сходни интереси.

Какво смяташ да подобриш като организация и какви нововъведения смяташ да предприемеш?

  • Имам доста идеи какво да направим. Със сигурност отваряме още тази година няколко нови локации, където да предложим Забавна Математика. В София някои от тях са в кв. Гоце Делчев и в кв. Драгалевци, а отваряме и първи център във Велико Търново. Освен това ще предложим отдалечен целогодишен курс за всички тези деца, които не могат да стигнат до нашите зали или предпочитат този тип обучение.
  • Партньорствата с други образователни институции също са приоритет, вече имаме конкретни договорки с Академия “Фюжън” и ЧОУ “Томас Едисън”. 
  • Организационно имам две цели – първо да позволя на учителите максимално да се съсредоточат върху преподаването като подобря вътрешната ни организация и второ да направя продуктът ни максимално лесен и приятен за ползване от родителите. Във връзка с второто вече въведохме автоматичните отговори за записване на ученици, а от тази седмица вече имаме и sms напомняне на родителите за предстоящия урок, което е много полезно в летните месеци, когато плановете се менят всяка седмица.

Успех ти желаем от сърце!

Post a Comment