fbpx
Image Alt
  /  News   /  Нощ на учените 2019

Нощ на учените 2019

Традиционно всяка година се включваме в Нощта на учените. Забавни математици могат да бъдат намерени в Сливен и в Стара Загора.

На 27 септември Музеят на текстилната индустрия в Сливен ще представи богата и разнообразна програма, включваща презентации, дискусии, демонстрации, експерименти, образователни игри и творчески работилници. Забавна математика творим от:

17:00-19:00
Магия REFRESH
Щанд с геометрични дъски OpenGeoboard
Център по забавна математика представя щанд за развиване на въображението и пространственото мислене чрез дървените геометрични дъски Opengeoboard. Разтягайки разноцветни ластици между пинчетата на дъската, се „рисуват“ първо прости линии и геометрични форми, после по-сложни фигури на хора, животни, къщи, цветя и т.н. Докато се забавляват, децата ще се запознаят с основните геометрични фигури и техните елементи, с понятия като обиколка и симетрия, а оттам и със структурата на звездното небе.

17:00-20:00
Магия REFRESH
Главоблъсканици и пъзели
Център по забавна математика представя щанд с триизмерни пъзели, занимателни задачи и популярни настолни математически игри. За всекиго по нещо – от деца на 4-годишна възраст до техните родители, баба, дядо.

Останалите събития за Нощта в Сливен, може да бъде намерена тук: https://www.facebook.com/events/440505666564260/

По същото време ще се намираме и в Стара Загора в Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Повече за събитието тук: https://www.facebook.com/events/664502724045997/

Всичко за Нощта за учените и събитията по другите градове може да бъде намерено на:

https://www.britishcouncil.bg/programmes/education/researchers-night/2019

Post a Comment