fbpx
Обучението ще се провежда онлайн до края на карантинния период.
Image Alt
  /  Онлайн курсове

Онлайн курсове

Забавна математика през ZOOM

За добро или за лошо, но карантината преоткри за всички нас един друг начин да учим – а именно дистанционно в група. Бързо установихме, че заниманията, които ние, учителите по забавна математика, с любов и творчество споделяхме с децата на живо, могат да се прехвърлят в онлайн формат достатъчно успешно.

Децата очакват с нетърпение всеки урок, в който решаваме интересни задачи, но и се движим, крием, търсим и общуваме. А ние, учителите, разбрахме, че това да направиш един 50-минутен урок интересен за деца, които не можеш да приветстваш с “дай 5” в съботната сутрин и да потупаш по рамото за чао е предизвикателство, но и огромно удовлетворение.

И НИЕ В ЗАБАВНА МАТЕМАТИКА УСПЯВАМЕ!

А сега вече от 8-ми май можем да поканим в една “стая” на урок деца от различни краища на България и дори извън България. Децата решават различни задачи, главоблъсканици, играят на двигателни математически игри.

Направихме групи вечер, но и сутрин, за да могат да се включат деца от целия свят.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЗАБАВНА МАТЕМАТИКА ПРЕЗ ZOOM?

В рамките на 4 онлайн занимания децата ще се докоснат до любими теми от света на Забавна математика. Курсът включва теми от модулите “Математика в природата и изкуството”, “Логически игри”, “Забавна аритметика” и “Забавна Геометрия”. За да има обучението най-траен и грабващ ефект в дистанционния формат, специално адаптирахме уроците от живите уроци като добавихме двигателни математически дейности подходящи за тези условия. Желателно е да сте принтирали материалите, които ви изпратим при записването.

Продължителността на заниманието е:

  • 40 мин. за групите Любознайко (4 г.)
  • 40 мин. за група Математичичко (5 г.)
  • 50 мин. за група Архимед (6 г.)
  • 80 мин. за група Фибоначи (7 г.)

ЗА КОГО СА ОНЛАЙН УРОЦИТЕ?

За деца на възраст 4-7 години. За деца, които не са имали възможност да ни посетят досега, а също и такива, които възнамеряват да бъдат наши ученици от октомври 2020.

За деца, които владеят български език, където и да се намират. За деца на родители, които желаят първия досег на децата им с математиката да е най – приятен. А ние знам как!

КАК ДА СЕ ЗАПИША И КОГА СЕ ПРОВЕЖДАТ?

Предлагаме различни варианти за час през седмицата. Изберете ден и час, който е най-удобен за вас. Новите групи ще стартират на 15 юни.

Забавна математика за Любознайко и Математичко (4-5г.)Понеделник 16:00
Вторник 10:00
Петък 16:00
Забавна математика за Архимед (6г.)Вторник 16:00
Петък 17:00
Забавна математика за Фибоначи (7г.)Четвъртък 16:00
Петък 18:10
Забавна математика за Питагор (8г.)Събота 17:30

Каква е цената?

Попълнете формата до избраната група и ние ще ви върнем мейл.

Цената за курса е 72 лв. за деца 4 до 6 годишна възраст и 96 лв. за деца на 7 г и 8 г. Ако запишете две деца – роднини или приятели, ползвате 10% отстъпка и за двете.

КАК ЩЕ СЕ ОСЪЩЕСТВЯТ ТЕХНИЧЕСКИ САМИТЕ УРОЦИ?

След като попълните формите за участие, ще получите данни за плащането.

След това ще ви изпратим линк към стаята и материалите необходими за уроците. От вас се иска да прочетете “Преди урока” преди всеки урок и да се подготвите за него като разпечатате работния лист и подготвите материали, които очакваме всички да имате по домовете си (например хартия, моливи, лепило, чаша, чиния). Ако нямате възможност да принтирате материалите, можем ние да ви ги изпратим по Иконт.

Необходим ви е компютър с камера и микрофон. Вашата помощ ще е най-ценна в самото начало, за се уверите, че детето е включено в стаята. След това не е нужно да седите до него, а само да го наглеждате на 10-15 мин. Хубаво е да поставите камерата така, че да се вижда детето и масичката пред него, за да проследяваме как работи по поставените задачи. Не е препоръчително да помагате на детето си по време на час, така му отнемате възможността да се справя самичко.

Ако до този момент все сте чакали лятото за да се върнете в България и да участвате в урок по Забавна математика, вече не е нужно да чакате това време да настане.

Ако не сте от София и сте си мечтали да има Забавна математика във вашия град, можете да запишете детето си на нашите курсове през ZOOM.

И все пак се надяваме скоро да се видим на живо и да усетим радостта от общуването без бариери. Липсвате ни деца!